Sydänliitto
Uutiset22.4.2024 11:30

E-kirjaston avautuminen siirtyy viikolla eteenpäin

Lumimarja Tirronen

Kuntien yhteisen E-kirjaston oli määrä avautua huomenna 23. huhtikuuta. Avautuminen kuitenkin viivästyy viikolla, tiedottaa Kansalliskirjasto.

Kansalliskirjaston mukaan palvelu perustuu useiden eri teknisten ratkaisuiden kokonaisuuteen, ja niiden yhdistäminen on vienyt arvioitua enemmän aikaa.

E-kirjasto-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoissa 29. huhtikuuta.

Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Kuntien yhteiseen E-kirjastoon on jo liittynyt mukaan yli 200 Suomen kuntaa, Iitti ja Kouvola mukaan lukien.

E-kirjasto korvaa Ellibsin

E-kirjastoon kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai vastaavalla vahvalla tunnistautumisella.

Jos vahva tunnistautuminen ei ole mahdollista, oman kirjaston henkilökunta voi rekisteröidä sovelluksen asiakkaan käyttöön. Rekisteröintiä varten tarvitaan henkilöllisyystodistus ja toimiva sähköpostiosoite.

Alle 13-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen palveluun rekisteröitymiseksi.

Uusi E-kirjasto korvaa Kyyti-kirjastojen tarjoaman Ellibs-palvelun, josta on voinut lainata äänikirjoja ja e-kirjoja. Lisäksi se korvaa etäkäytettävien aikakauslehtien eMagz-palvelun.

Kyyti-kirjastojen hankkimat musiikki- ja elokuvapalvelut, ulkomaisten lehtien palvelu sekä kirjastotiloissa käytettävät sanoma- ja aikakauslehtipalvelut toimivat kuten tähänkin asti.

Facebook