Tapahtumat12.6.2024 23:00

Festarit kotipihalla

Ehtookodin festareilla viihtyivät niin asukkaat kuin omaisetkin.

Lumimarja Tirronen

Iitin Ehtookodilla järjestettiin viime viikolla kesäjuhlat festariteemalla. Ehtookodin piha-alueella pidetyille festareille oli kutsuttu talojen asukkaat ja heidän läheisiään.

Lisäksi kutsuvieraiden joukossa oli Iitin liike- ja virkanaisten väkeä sekä Ehtookotiyhdistyksessä vuosikymmeniä vaikuttanut Juhani Närkki. Molemmat yhdistykset ovat tehneet paljon Ehtookodin hyväksi sen perustamisesta lähtien.

— Järjestimme vastaavan, erityisesti omaisille suunnatun tapahtuman jo viime vuonna. Asukkaat tykkäsivät kovasti, kertoivat Ehtookodin johtaja Sari Lehtonen ja yhteisökoordinaattori Marja Tuominen.

Lapset ilahduttavat aina

Ehtookodilla on aiemminkin pidetty kesäjuhlia, mutta festareilla ohjelmaa on enemmän ja monipuolisemmin.

Tilaisuuden juonsi festariemäntä Marja Tuominen, ja ensimmäinen ohjelmanumero sai vanhusten suut hymyyn. Perhepäivähoitaja Katri Montonen oli valmistanut hoitolastensa kanssa lauluesityksen, jossa oli hauska draaman kaari.

— Meillä on ennenkin käynyt perhepäivähoitajien lapsiryhmiä esiintymässä. Asukkaista on niin mukavaa nähdä lapsia ja kuulla heidän laulavan, Sari Lehtonen mainitsi.

Debyyttinsä festareilla teki Ehtookodin oma kuoro. Kuoro koostuu yhteislaulusta nauttivista talon asukkaista ja vähän muistakin.

— Ajattelimme sitten, että miksei kuoro voisi esiintyä myös julkisesti, Lehtonen ja Tuominen taustoittivat lauluryhmän ensiesiintymistä.

Makkaraa ja mehudrinkkejä

Myöhemmin festarikansa sai nauttia säestetystä musiikista. Vieraille lauloi Petri S. eli Petri Savolainen, joka nähdään pian Topi Sorsakoskena Iitin kesäteatterissa. Häntä säesti kitaralla Heimo Ikävalko.

Välillä pelattiin musabingoa ja tanssittiin Janne Outisen muuvien mukaan. Railakkaan festaripäivän päätti Antti ja Arttu Tuomisen muodostama Blues Brothers -duo.

Tarjoilut olivat viimeisen päälle: Pauli Similä paistoi muurinpohjalettuja, Juhani Ahtiainen grillasi makkaraa ja Antti Tuominen teki vieraille erilaisia mocktaileja eli alkoholittomia drinkkejä.

Tarjoiluista nautiskelivat sisarukset Paula Pulli ja Leena Friman,jotka antoivat mielellään paikallislehdelle haastattelun.

— Mutta älä ota liian läheltä kuvaa! No, katsotaan sitten lehdestä, miltä se kuva näyttää, valloittavat sisarukset juttelivat.

"Tulemme toimeen"

Pulli ja Friman ovat noin yhdeksänkymppisiä, mutta naisten tarkkaa ikää ei tietenkään saa lehdessä kertoa.

— Paulalla on ollut muotihuone Helsingissä. Karjalasta me alun perin olemme lähtöisin. Itse olen asunut Lahdessa ja Iitissä. Perheniemessä meillä on kotipaikka, Friman kertoi.

Friman sanoi kärsineensä alkukesän helteistä, mutta muutamaa vuotta vanhempaa isosiskoa ne eivät olleet pahemmin häirinneet.

Kun sisarukset nyt asuvat vanhoilla päivillään saman katon alla, on pakko kysyä, tuleeko koskaan kränää.

— Ei me riidellä. Tai jos Paula yrittää, minä en lähde mukaan, nauroi Leena Friman:

— Tulemme toimeen, vahvisti isosisko vierestä.

 

Taitossa tapahtuneen kömmähdyksen takia juttu jäi pois tämän viikon paperilehdestä. Juttu julkaistaan printissä 20. kesäkuuta.
Facebook