Uutiset17.1.2024 17:45

Harjun terveys lähettää iittiläisille torstaina tekstiviestin

Viestissä on linkki, jota klikkaamalla saa Päijät-Sote -sovelluksen latausohjeet.

Lumimarja Tirronen

Päijät-Hämeen hyvinvointialue ja Harjun terveys Oy lähettävät torstaina 18. tammikuuta alueensa asukkaille tekstiviestin, jossa kerrotaan Päijät-Sote -sovelluksen käytöstä. Viesti lähtee kaikille Harjun terveyden toiminta-alueella asuville, jotka ovat antaneet luvan tekstiviestin lähettämiseen.

Näin ollen viesti kilahtaa myös useimpien iittiläisten puhelimiin.

Viestin lähettäjänä näkyy Harjun terveys. Viestissä on linkki, jota klikkaamalla saa Päijät-Sote-sovelluksen lataamisohjeet. Muuten viestiin ei tarvitse reagoida.

Jos sovellusta ei halua ladata tai on sen jo ladannut, viestistä ei tarvitse välittää.

Sovelluksen lataaminen ja käyttäminen on maksutonta. Digiklinikan vastaanotoista ja chat-palvelusta hyvinvointialue laskuttaa asiakaskäyntihinnastonsa mukaisesti.

Vaikka ei tarvitsisi digiklinikkaa, sovelluksessa on muitakin ominaisuuksia. Sovelluksesta voi esimerkiksi nähdä omat laboratoriotulokset ja potilasasiakirjamerkinnät. 

Yli 40 000 ladannut sovelluksen

Nykyinen Päijät-Sote -sovellus lanseerattiin viime keväänä. Sen on ladannut yli 40 000 päijäthämäläistä.

— Huhtikuun 2023 jälkeen digiklinikan vastaanotolla on käyty yli 53 000 kertaa, kertoo Harjun terveyden toimitusjohtaja PetjaOrre tiedotteessa.

Sovelluksen käyttöönotossa kysytään myös lupaa ennakoivan hoidon toimintamallin käyttöönottoon.

— Toivomme, että mahdollisimman moni antaisi luvan. Ennakoivan hoidon kehittäminen mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa sote-ammattilaiset voivat ottaa yhteyttä potilaaseen, jos havaitsemme että hoitotasapaino on heikentynyt tai potilaan riski uusille kansansairauksille on pahentunut. Malli on saanut lääkinnällisen laitteen sertifioinnin, Orre sanoo.

Facebook