Iitinseutu Kesätauko Paraati
Kulttuuri24.5.2023 08:30

Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat jälleen Jaalan kesäteatterissa

Koko perheen näytelmä saa ensi-iltansa jo ensi viikolla.

Johannes Niemeläinen

Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat Jaalan Nuorisoseuran kesäteatterissa jo toista vuotta putkeen. Luvassa on jälleen koko perheen viihdettä.

Tällä kertaa mukana on Sinikka ja Tiina Nopolan luoman perusköörin lisäksi Pamela-täti.

— Saimme yleisöltä paljon toiveita, että näytelmä perustuisi taas Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoihin. Viime vuonna kokonaisuus toimi tosi hyvin, ohjaaja Eveliina Lätti kertoo.

Sopii myös aikuisille 

Näytelmässä Kattilakosken perheen vanhemmat ovat lepoloman tarpeessa, ja Heinähatun ja Vilttitossun lastenvahdiksi kutsutaan Hanna-äidin serkku, kampaaja Pamela Pehkonen.

Samaan aikaan kaksi rikollista, Viila-Voutilainen ja Sorkkarauta-Salonen, pakenevat vankilasta. Ainekset hurjanhauskaan seikkailuun ovat jälleen kasassa.

— Teksti on ihana. Tämä on hyvän mielen näytelmä, joka tuottaa taatusti iloa niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin, Lätti lupaa.

Ensi-ilta 2. kesäkuuta 

Tämän vuoden näytelmä on musikaalityyppinen, vaikka ei olekaan "läpilaulettu".

Ohjaustyö on jaettu. Eveliina Lätti vastaa kokonaisuudesta, Juho Lätti ohjaa kaikki Iiro Rantalan käsialaa olevat musiikit.

Myös työryhmässä on tapahtunut muutoksia. Heinähattuna nähdään tänä kesänä Raakel Aspberg, Vilttitossuna Minea Jokivirta. Yhteensä näyttelijöitä on 11.

Harjoitukset ovat alkaneet jo viime vuoden puolella, koska ensi-ilta koittaa heti kesäkuun alussa. Kaikki näytökset ovat kesäkuussa.

— Luvassa on sekä tuttua ja hyväksi havaittua että uutta, Eveliina Lätti sanoo.

 

"Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti" Jaalan kesäteatterissa Liikasenmäellä (Jaalantie 75) alkaen 2. kesäkuuta. Lisätietoja Jaalan Nuorisoseuran verkkosivuilta.

Facebook