Perhepäivä 2024 Iitin kunta
Uutiset29.9.2023 05:00

Iitin kunta aloittaa yhteistyön Mediakonserni Keskisuomalaisen kanssa

Jatkossa kunnan verkkosivujen tapahtumakalenteri toteutetaan integraatiolla Etelä-Suomen Sanomien ylläpitämästä Menoinfosta.

Lumimarja Tirronen

Iitin kunta kertoo verkkosivuillaan verkkosivu-uudistuksestaan. Uuden sivuston kerrotaan olevan aiempaa asiakaslähtöisempi ja saavutettavampi.

Valikkorakennetta on tiivistetty ja hakutoiminto uusittu, minkä pitäisi helpottaa tiedon löytymistä. Myös yhteystietohakemistoa on selkeytetty, ja kunnan työntekijöiden yhteystiedot on koottu toimialoittain.

Tapahtumakalenteri ESS:n kautta

Kunnan verkkosivujen tapahtumakalenteri toteutetaan jatkossa integraatiolla Päijät-Hämeen Menoinfosta. Iitin kunnan ylläpitämä tapahtumakalenteri poistuu käytöstä.

Mediakonserni Keskisuomalaisen Menoinfo on mainosrahoitteinen tapahtumakalenteri. Päijät-Hämeen Menoinfoa ylläpitää Mediakonserni Keskisuomalaiseen kuuluva Etelä-Suomen Sanomat.

Iitin kunnan verkkosivuilla julkaistavien tapahtumien ilmoittaminen ja moderointi tapahtuu siis vastaisuudessa ESS:n Menoinfon kautta. Kalenteri toimii omistajansa ehdoilla, eli ilmoittajien ohjaamisesta vastaa mediatalo tai sen seudullinen päätoimija, tässä tapauksessa Etelä-Suomen Sanomat.

"Tuen saaja sitoutuu"

Iitin kunta on aiemmin linjannut, että avustuksia saadakseen iittiläisten yhdistysten ja seuratoimijoiden on ilmoitettava tapahtumistaan kunnan tapahtumakalenterissa.

Kunnanhallituksen myöntämistä toiminta-avustuksista on julkaistu kunnan verkkosivuilla yleiset periaatteet, joissa sanotaan näin: "Tuen saaja sitoutuu ilmoittamaan toiminnastaan Iitin kunnan tapahtumakalenterin kautta".

Tiedossa ei ole, sidotaanko Iitin kunnan avustusten saaminen jatkossa siihen, että tapahtumista ilmoitetaan Keskisuomalainen Oyj:n Menoinfossa.

Jos kunta tätä edellyttää, vaatimusta voi pitää hyvin erikoisena, koska kyseessä on kaupallinen toimija ja paikallisen sanomalehden kilpailija.

Konserni kerää henkilötietoja

Keskisuomalainen Oyj kertoo Menoinfon tietosuojalausekkeessa keräävänsä henkilötietoja kalenteriin ilmoituksia tekevistä henkilöistä. 

Mediakonserni voi luovuttaa tietoja organisaatiolle, joka on suoraan tai välillisesti Menoinfo-kalenteripalvelun asiakas ja ylläpitää ja hyödyntää tapahtumatietoja omalla toimialueellaan.

Kunta voi pyytää Mediakonserni Keskisuomalaiselta yhteystietoja niistä rekisterissä olevista henkilöistä, jotka lisäävät tai muokkaavat tapahtumatietoja kunnan toimialueella. 

Facebook