Tapahtumat21.6.2023 14:00

Jaala Gospel järjestetään jo kuudetta kertaa

Tavallisesti tapahtuma on pidetty Liikasenmäellä, mutta tänä vuonna musiikkia kuunnellaan akustiikaltaan mainiossa Jaalan kirkossa.

Lumimarja Tirronen

Jaala Gospel järjestetään keskiviikkona 28. kesäkuuta jo kuudennen kerran. Kouvolan seurakuntayhtymän tiedotteen mukaan luvassa on musiikkia rockista kantriin ja bluegrassista poppiin. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. 

Yleensä Jaala Gospel on järjestetty ulkona Liikasenmäen kesäteatterilla, mutta tänä vuonna musiikkia kuunnellaan Jaalan 145-vuotiaassa puukirkossa.

Jaalan kappeliseurakunnan suntiona toimivan Juha Tanskan mukaan kirkko soveltuu pehmeän akustiikkansa ansiosta erinomaisesti gospelmusiikin esittämiseen. 

Kansainvälisestikin noteerattua bluegrassia

Tapahtuman ensimmäinen esiintyjä on Jussi Syren & The Groundbreakers, joka on kansainvälisestikin arvostettu bluegrass-yhtye.

Bändi on ollut kiertueella Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Grammy-voittaja Michael Cleveland on vieraillut viulistina yhtyeen Bluegrass Headquarters -albumilla.

Jaala Gospelissa esiintyvät myös JTGB eli Juha Tanska Gospel Band, Onni Pyhälahti sekä Juhani Tikkanen Duo. Lähetyksen kahvila palvelee väliajalla.

— Tapahtuma alkaa bluegrassilla ja jatkuu kantrimusiikin kautta rockimpaan ja popimpaan suuntaan, Juha Tanska kertoo tiedotteessa:

— Väliajan jälkeinen osuus on suunnattu erityisesti nuorisolle, mutta sekä Onni Pyhälahden että Juhani Tikkasen laulut puhuttelevat myös vanhempaa kuulijakuntaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jaalan kappeliseurakunta, Kuusankosken seurakunta ja Gospel Kouvola ry. Tapahtuman päätukija on Jaalan Kotiseutusäätiö.

Jaala Gospel keskiviikkona 28.6. klo 17-21 Jaalan kirkossa, Jaalantie 140.

Facebook