Iitinseutu Kesätauko Paraati
Tapahtumat27.11.2023 11:00

Jaalan Kädentaitajat järjestää Jaala-aiheisen neulekilpailun

Kaikille avoin neulekilpailu toteutetaan yhteistyössä Verlan Tapahtumat ry:n ja Jaalan kirkonkylän kyläyhdistyksen kanssa. 

Lumimarja Tirronen

Jaalan Kädentaitajat järjestää neulekilpailun yhdessä Verlan Tapahtumien ja Jaalan kirkonkylän kyläyhdistyksen kanssa. Kilpailu on avoin kaikille ikään ja asuinkuntaan katsomatta.

Kilpailussa etsitään neuletta, joka ilmentää jotain Jaalaan tai jaalalaisuuteen liittyvää. Kilpailussa on kaksi sarjaa: yksi villapaidoille ja toinen villasukille.

Kilpailutyöt tulee neuloa käsin. Paidan tulee olla M-kokoa ja sukkien kokoa 38-40. Kilpailutöihin toivotaan käytettävän pääosin luonnonmukaisia materiaaleja, kuten villaa, puuvillaa tai silkkiä, mutta myös sekoitelangat sallitaan.

Työt arvioi raati, jonka kokoonpano julkistetaan huhtikuussa 2024. Voittajatöiden ohjeet julkaistaan Jaalan Kädentaitajien kotisivuilla.

Voittajat julkistetaan vappuna

Villapaitasarjan ensimmäinen palkinto on 300 euroa ja villasukkasarjan 100 euroa. Myös kunniamainintoja ja pienempiä palkintoja voidaan jakaa.

Kilpailutyöt ja -ohjeet tulee toimittaa 10.4.2024 mennessä kädentaitajien Tilkku-puotiin Jaalan kirkonkylälle. Voittajat ratkaistaan huhtikuussa 2024.

Kilpailun tulokset julkistetaan Verlan Vappu -tapahtumassa 1. toukokuuta. Tuolloin järjestetään myös kilpailutöitä esittelevä muotinäytös.

Lisätietoja kilpailusta antaa Jaalan Kädentaitajat ry:n puheenjohtaja NooraSiivonen.

Facebook