Iitinseutu Kesätauko Paraati
Tapahtumat31.5.2023 14:30

Jaalan kesänavauksessa hiihdetään ja kastetaan

Tapahtuma järjestetään kolmen vuoden koronatauon jälkeen uudessa paikassa.

Veijo Tervonen

Jaalan kesänavaus on ollut hyllyllä kolme vuotta, mutta tänä vuonna tapahtuma palaa entiseen ajankohtaan eli kesäkuun toiseen lauantaihin. Paikka on uusi ja yhteistyö entistä laajempaa paikallisten toimijoiden kanssa.

Kesänavaus huipentuu Vuoden kesäjaalalaisen kastamiseen tänäkin vuonna.

Paikkana kesätori

Kesänavauksen järjestävät Jaalan Yrittäjät ry ja Jaalan kirkonkylän kyläyhdistys tällä kertaa Jaalanraitilla, kesätorilla.

Tapahtuma pitää sisällään vanhaa ja uutta: LC Jaala jakaa stipendit, Vuoden kesäjaalalainen saa vettä niskaansa ja musiikkia päästään kuuntelemaan, kun Karssu & Musiikin Ystävät -orkesteri esiintyy.

Uutta kesänavauksen yhteydessä on kesätori, jota pyörittää Jaalan kirkonkylän kyläyhdistys.

Torimyyjien lisäksi torilla ovat mukana myös Hartolan, Kimolan, Siikavan ja Verlan kylät omilla teltoillaan; onhan 10. kesäkuuta valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä. Siikavan kyläyhdistys on luvannut hiihtoakin ohjelmaan.

Jaalan kotiseutusäätiö tukee

Torilta löytyy myös ilmaisbingoteltta. Jaalan Voima esittelee uutta Ruhmaanharjun frisbeegolfrataa ja Kaakon Rantavaruste veneitä ja mönkkäreitä.

Kadun toisella puolella Liike- ja toimitalo Pankissa Jaalan Kädentaitajat esittäytyvät Tilkku-puodissa. Parturi-kampaamo järjestää omaa ohjelmaa.

Hartolan kylä esittää katkelmia tulevan kesän näytelmästä. Kimolasta on ainakin uusi upea kyläkirja myynnissä.

Mielenkiinnolla odotetaan myös haasteottelua Jaalan Yrittäjät vastaan Jaalan Kesäneuvosto. Tänä vuonna lajina on entisaikojen kena-peli.

Jaalan kotiseutusäätiö tukee tapahtumaa.

 

Jaalan kesänavaustapahtuma kesätorilla 10.6. kello 13-15.30.

Facebook