Urheilu28.2.2024 13:00

Kyljykset haastaa Hatsinan ilmaisottelussa

Kärkiottelu on näillä näkymin kauden viimeinen koitos kotikylässä, vaikka ottelut jatkuvat runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä.

Henri Haapaniemi

Kyljysten miesten salibandyjoukkue pelaa tulevana lauantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa mikkeliläistä Hatsinaa vastaan. Ravilinnan liikuntahallissa pelattava ottelu toteutetaan ilmaisotteluna. Ilmaisottelun mahdollistavat joukkueen tämän kauden yhteistyökumppanit.

Kyljykset järjestää lauantain ottelussa myös arpajaiset, joissa palkintopöytä notkuu yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tuotteita. Lisäksi Kyljykset tavoittelee ottelussa kauden uutta yleisöennätystä.

Tämänhetkinen ennätys on 234 katsojaa syksyn Kotkan Reipas -ottelusta. Joukkueen yleisökeskiarvo on 199 katsojaa kahdeksan pelatun ottelun jälkeen.

Panoksena pudotuspelien kotietu

Lauantainen vastustaja Hatsina on sarjassa sijalla kaksi 38 sarjapisteellä. Iittiläiset ovat Hatsinaa perässä viisi sarjapistettä.

Molemmilla joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä. Tasapisteisiin päädyttäessä iittiläiset olisivat edellä kolmen pisteen voittojen turvin.

Lauantain ottelu tulee olemaan Kyljysten kauden viimeinen ottelu Ravilinnan liikuntahallissa, vaikka ottelut jatkuvat varmuudella pudotuspeleissä.

Iittiläiset eivät saaneet Salibandyliitolta lupaa pelata pudotuspelejä Ravilinnassa, koska hallin koko on riittämätön nousukarsintoihin.

Kahdella menneellä kaudella joukkue on saanut poikkeusluvalla pelata runkosarjan ottelut Ravilinnassa. Pudotuspeliottelut pelataan näillä näkymin Kuusankosken Urheilutalolla.

Pudotuspelien vieminen Kuusankoskelle pettymys

Kyljykset on käynyt keskusteluja Salibandyliiton kanssa Ravilinnan liikuntahallista. Turvallisuuden eteen on tehty paljon asioita, jotka ovat vaatineet myös rahallista panostusta.

Ottelun aikana hallissa on suojapatjoja seinillä noin 80 metriä.

Pudotuspelien pelaaminen Iitissä on joukkueen ja seuran tahtotila. Kyljykset on kartoittanut Iitistä tilapäistä ratkaisua ottelun pelaamiselle, mutta sopivaa tilaa ei ole löytynyt.

Virallisen salibandykentän koko on 40 metriä kertaa 20 metriä. Tämän lisäksi on oltava turva-alueet sekä katsomotilat.

Kyljysten joukkue on edelleen valmis näkemään vaivaa, jos tämän kokoinen tila saataisiin käyttöön Iitistä parin viikon päästä.

Asiat muuttuvat koulukampuksen myötä?

Seuran puheenjohtajana toivon varsinkin iittiläisten nuorten puolesta, että Iittiin tulee uuden koulukampuksen myötä riittävät tilaratkaisut eri lajien elinvoimaisuuden lisäämiseen.

Kunnan nykyiset tilaratkaisut karsivat esimerkiksi harjoitusvuorojen määriä, vaikka niitä pitäisi pystyä nostamaan ikävuosien karttuessa etenkin nuorten kohdalla.

Tärkeää olisi myös saada eri lajeille sellaiset olosuhteet, että harjoittelu olisi mahdollista toteuttaa laadukkaasti.

Tärkeää kasvatustyötä

Iittiläiset urheiluseurat tekevät tärkeää kasvatustyötä, jonka ansiosta moni nuori on saanut vuosien varrella laadukkaan ponnahduslaudan esimerkiksi nuorten SM-sarjoihin ja aikuisten sarjoihin.

Oman seuramme tavoite on alusta alkaen ollut tarjota iittiläisille ihmisille paikallista urheilua ja toimia nuorille ponnahduslautana aikuisten otteluihin.

Laadukkaalla seurayhteistyöllä ja kunnan panostuksella moni nuori pääsee varmasti kokemaan tulevaisuudessakin liikunnan riemua ja tavoittelemaan omia unelmiaan urheilun parissa.

Facebook