Iitinseutu Kesätauko Paraati
Tapahtumat30.4.2024 09:30

Kouvolan 15-vuotisjuhlissa liki 20 tapahtumaa

Hugo ja Tuure Kilpeläinen esiintyvät ilmaiskonserteissa Kuusankoskella. 

Lumimarja Tirronen

Kouvolan kaupunki nykymuodossaan on jo 15-vuotias. Vuonna 2009 silloiset Kouvolan, Kuusankosken ja Anjalankosken kaupungit sekä Jaalan, Elimäen ja Valkealan kunnat lakkautettiin, ja niiden tilalle perustettiin uusi Kouvolan kaupunki.

Kouvola-päivää on vietetty yhdistymisestä lähtien aina toukokuun alussa. Tänä vuonna Kouvolan 15 vuoden ikää juhlistetaan reilun viikon ajan, 2.-10. toukokuuta. Erilaisia tapahtumia on lähes 20.

Päätapahtuma tulevana viikonloppuna

Päätapahtuma on ensi viikonloppuna Kuusankoskitalolla. Lauantaina 4. toukokuuta järjestetään Nuorten Talent -kilpailun finaali, jossa nuoret esittelevät taitojaan.

Klo 14 lavalle nousee Leena Tirrosen ja Sanni Savolaisen Lili & Luna -kantriduo.

Klo 16.45 ilmaistapahtumassa esiintyy Hugo, joka on yksi Suomen tämän hetken suosituimmista artisteista. Spotifyssa Suomen 50 kuunnelluimman kappaleen joukossa on tällä hetkellä neljä Hugon kappaletta.

Costin kanssa levytetty Taulut on kerännyt suoratoistopalvelussa yli 18 miljoonaa kuuntelukertaa ja Ahtin kanssa levytetty Väärään aikaan lähes 11 miljoonaa. Molemmat kappaleet soivat taajaan myös radiossa.

Sunnuntaina 5. toukokuuta klo 15 ilmaiskonsertissa esiintyy puolestaan Tuure Kilpeläinen. Kuusankoskitalon ulkoilmanäyttämöllä pidettävää konserttia voi seurata suorana Kouvolan kaupungin YouTube-kanavalla.

Iitin Lauluveikoista ja Elimäen Mieslaulajista koostuva mieskuoro Eliitti esiintyy ulkoilmanäyttämöllä sunnuntaina puolenpäivän jälkeen. Kuoroa johtaa JouniSjöblom.

Tangokuningatar Aino Niemi laulaa ja laulattaa Voikkaasalissa klo 13. 

Paljon muutakin ohjelmaa

Koko viikon ohjelman näkee täältä. Esimerkiksi tiistaina 7. toukokuuta Taideruukilla keskustellaan Kouvolan kulttuurielämästä ja sen tulevaisuudesta. 

Keskiviikkona 8. toukokuuta kaupunginmuseo Poikilossa voi tutustua ilmaiseksi Mistä Kouvola on tehty -näyttelyyn

Perjantaina 10. toukokuuta alle 18-vuotiaat pääsevät uimaan maksutta Kuusankosken, Valkealan, Inkeroisten ja Urheilupuiston uimahalleissa.

Facebook