Uutiset25.7.2023 16:30

Kuusankosken uimahallia ei pystytä avaamaan kesätauon jälkeen

Uimahallin märkätiloista vuotaa vettä niiden alapuolella oleviin sähkötiloihin. Hallin kohtalosta päätetään elokuussa.

Lumimarja Tirronen

Kouvolan kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan, että Kuusankosken uimahalli pysyy suljettuna kesätauon jälkeen. Uimahallin märkätiloista vuotaa vettä niiden alapuolella oleviin sähkötiloihin.

Elokuussa uimahalli on suljettu. Jatkon osalta vaihtoehdot viedään 24. elokuuta kokoontuvan liikunta- ja kulttuurilautakunnan päätettäväksi.

Aiemmin tehdyssä kartoituksessa on todettu, että Kuusankosken uimahallin vesieristeet ovat puutteelliset. Niitä on pyritty parantamaan kunnossapitokorjauksilla.

Kesäkuussa tehdyssä katselmuksessa todettiin, että vesivuotoa tulee edelleen hallin muuntamotilaan sekä sähköpääkeskustilaan tiivistyskorjauksista huolimatta. Kaupungin tiedotteen mukaan tämä on merkittävä turvallisuusriski, eikä hallia voida avata käyttäjille.

Halli tarvitsisi peruskorjauksen

Kuusankosken uimahalli on valmistunut vuonna 1970. Uimahallin kunnosta on keskusteltu jo pitkään ja todettu, että halli tarvitsisi peruskorjauksen; edellisestä peruskorjauksesta on 28 vuotta aikaa.

Kunnossapitokorjauksilla hallia on voitu ylläpitää, mutta nyt havaittu ongelma vaatii laajempaa korjausta, johon ei ole varauduttu.

Kouvolan kaupungin uimahalleista avoinna on Urheilupuiston uimahalli. Inkeroisten uimahalli avautuu kesäsulun jälkeen 31. heinäkuuta.

Facebook