Iitinseutu Kesätauko Paraati
Tapahtumat29.5.2023 08:00

Kyläralli järjestetään kahdeksassa Iitin kylässä

Iitissä kolmatta kertaa toteutettava Kyläralli on osa valtakunnallista Avoimet Kylät -teemapäivää.

Tiina Västilä

Kyläralli-tapahtuma järjestetään lauantaina 10. kesäkuuta Iitin kylissä. Kyseessä on tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä leikkimielisen kisan lomassa.

Tätä rallia ei voiteta vauhdilla vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Kisassa kierretään kyliä autokunnittain, suoritetaan tehtäviä erikoiskokeilla ja nautitaan kylien oheisohjelmasta.

Toki matkaa voi tehdä muillakin kulkupeleillä, vaikkapa pyörällä.

Kaikille avoin ja maksuton

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Kyläralli soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoillekin. Joukkueessa voi olla niin monta jäsentä kuin laki sallii matkustajia kulkuneuvoon.

Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia ja tietovisapohjaisia tehtäviä.

Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä ja rekisteröi suorituspisteet.

Pelisovellus on helppokäyttöinen, mutta halutessaan kisaan pääsee mukaan myös perinteisellä paperipassilla. Passeja saa rallipisteiltä.

Järjestys valitaan itse

Iitin Kylärallin virallinen avaus tapahtuu KesäKausalan avajaisten yhteydessä Kausalan torilla klo 11.45. Peli avautuu klo 12.00, ja erikoiskokeita voi suorittaa klo 16.30 asti.

On hyvä huomioida, että vaikka kisan virallinen avaus on Kausalan torilla, erikoiskokeet voi kiertää haluamassaan järjestyksessä 12.00-16.30 välisenä aikana.

Kaikkia tehtäväpisteitä ei ole pakko suorittaa, vaan mahdollisimman monta. Järjestäjät toivovat kisaajien noudattavan liikennesääntöjä ja yleistä turvallisuutta.

Tyylilläkin voi voittaa

Kylärallin kahdeksassa pisteessä tiimit suorittavat hauskoja ja haastaviakin tehtäviä. Tiimit voivat halutessaan pukeutua yhtenäiseen tiimiasuun, sillä tyylilläkin voi voittaa.

Kyläralli-kohteet sijaitsevat Iitin kirkonkylässä, Jokuessa, Kausalassa, Perheniemessä, Radansuussa, Säyhteellä, Sääskjärvellä ja Vuolenkoskella.

Voittajat julkistetaan ja palkitaan Radansuussa Radalla Resortilla klo 17.00.

Kisaohjeistus verkossa

Parhaiten kartalle pääsee vierailemalla Kylärallin verkkosivuilla. Sieltä löytyvät kisaohjeistus sekä tehtäväpisteiden tarkat sijainnit.

Kisaan pääsee mukaan saapumalla jollekin tehtäväpisteelle lauantaina 10. kesäkuuta klo 12 alkaen. Joukkue saa tehtäväpisteeltä peliohjeistuksen. Tehtäväpaikat tunnistaa suurista Kyläralli-kylteistä.

Tapahtuman järjestää Päijät-Hämeen Kylät ry yhdessä Iitin kylätoimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneina on paikallisia yrityksiä sekä Iitin kunta.

Kyläralli-tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet Kylät -teemapäivää. Päivän tapahtumatarjontaan voi tutustua osoitteessa avoimetkylat.fi.

Facebook