Pohjois-Kymen musiikkiopisto
Urheilu26.9.2023 11:00

Kyljysten sarjapelit käynnistyvät kotiottelulla tulevana lauantaina

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa.

Henri Haapaniemi

Miesten II-divisioonan salibandykausi 2023-2024 käynnistyy iittiläisten osalta tulevana lauantaina 30. syyskuuta Ravilinnan liikuntahallissa. Kyljyksiä haastamaan saapuu BandyBoys-88, joka on jo viime kaudelta tuttu vastustaja.

Kyljykset ei kärsinyt kesän aikana merkittäviä menetyksiä pelaajamarkkinoilla. Joukkueen runkopelaajat jatkoivat pelaamista tiiviissä Kyljys-yhteisössä. Joukkueen tämänhetkinen pelaajamäärä on 23 pelaajaa.

Kyljykset on solminut farmisopimuksen seuran kakkosjoukkueen kanssa. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien liikkumisen joukkueiden välillä karenssipäivien nojalla. Farmisopimuksen myötä peliaikaa pystytään tarjoamaan kaikille pelaajille riittävästi.

Joukkue vahvistui entisellä liigapelaajalla

Kyljykset sai kesän aikana riveihinsä kolme merkittävää vahvistusta.

Viime kauden alussa Kyljyksiä neljän pelin ajan edustanut 22-vuotias LauriTurunen palaa takaisin joukkueeseen. Turunen siirtyi viime kauden alun jälkeen Norjan salibandyliigaan, jossa mies tehoili 14 ottelusta 34 tehopistettä.

Turunen on nuoresta iästään huolimatta kerinnyt pelata nuorten SM-sarjaa, Suomisarjaa, Miesten Divaria sekä viimeisimpänä Norjan liigaa. 

Puolustuspäähän joukkue sai lisää leveyttä Eero Sorvon myötä. Sorvo on aiemmin urallaan pelannut II-divisioonaa. Loukkaantumisen takia salibandykentiltä kaksi kautta poissa ollut Sorvo tuo Kyljysten alakertaan tulivoimaa hyvän laukauksen ansiosta.

Iittiläisten riveihin liittyi myös vuoden sopimuksella 29-vuotias Pauno Kajoksinen. Kyljysten tuorein hankinta on uransa aikana pelannut miesten liigaa, Divaria ja Sveitsin pääsarjaa.

Divarissa Kajoksinen on voittanut sarjan pistepörssin. Palkintokaapista Kajoksiselta löytyy SM-hopeaa ja Divarin mestaruus.

Kasassa varmasti yksi lohkon kärkiporukoista

— Joukkue näyttää mielestäni tällä hetkellä erittäin hyvältä. Meillä on kasassa varmasti yksi lohkon kärkiporukoista. Joukkueen pitää vain pystyä suorittamaan omalla tasollaan, kommentoi joukkueen kapteenina jatkava Jari Lassila.

— Viime kaudella pelimme ailahteli ajoittain. Osalle sarjataso oli uusi kokemus, mikä varmasti näkyi otteissa. Yksittäiset ottelut ovat oma maailmansa verrattuna turnausmuotoisiin otteluihin.

Lassilan mukaan joukkueessa on ollut harjoituskaudella hyvä tekemisen meininki.

— Kauteen valmistautuminen alkoi joukkuetreenien osalta toukokuussa. Kävimme kesäkuun puoleen väliin asti kaksi kertaa viikossa lajiharjoituksissa, minkä jälkeen meillä oli niin sanottu kesätauko elokuun alkuun asti. Ohjattuja fysiikkaharjoituksia oli kuitenkin tauon aikana 1-2 kertaa viikossa, kertoo Lassila.

— Elokuun alusta alkaen ollaan menty lajiharjoitusten parissa kaksi kertaa viikossa. Pelasimme myös neljä harjoitusottelua. Viimeisin harjoitusottelu Heinolaa vastaan oli selkeästi paras pelimme. Heinola-pelistä irtosi vakuuttavan näköinen 7-2-voitto.

Ravilinnan tunnelma jo viime kaudella mahtava

Viime kaudella Kyljyksien yleisökeskiarvo kotiotteluissa oli 200 katsojaa. Se oli II-divisioona, Suomisarja ja Divari huomioiden koko Suomen 11. korkein lukema.

Joukkueita näissä sarjoissa on yhteensä yli 110. Edellä olevat joukkueet tulivat paljon suurimmista kaupungeista. 

— Tunnelma Ravilinnan kotiluolassa oli viime kaudella mahtava. Moni vastustajamme kehui tunnelmaa ja kertoi, kuinka hienoa on päästä pelaamaan sellaisen yleisön edessä, joka elää pelissä tunteella, kertoo Jari Lassila.

— Jos salibandy on lajina tuntemattomuus, niin nyt kannattaa kyllä tulla katsomaan lauantaina Ravilinnaan, mistä on kyse. Koetamme luoda otteluistamme tapahtumaa, johon iittiläiset tulevat mielellään kannustamaan omiaan. 

Facebook