Tapahtumat6.10.2023 10:00

Kymenlaakson kansallispukuja esitellään luennolla

Suomen kansallispukukeskuksen asiantuntijan luento on katsottavissa myös striimin kautta etänä. 

Merikeskus Vellamon auditoriossa Kotkassa pidetään ensi viikon keskiviikkona 11. lokakuuta esitelmä kymenlaaksolaisista kansallispuvuista.

Maksuttoman Tanuja, tykkimyssyjä ja pirtanauhoja -luennon pitää Suomen kansallispukukeskuksen kansallispukukonsultti Taina Kangas, ja se striimataan verkkoon.

Suomen kansallispukukeskus vastaa suomenkielisen alueen aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta, uusien pukujen kokoamisesta, pukutarkistuksista ja pukuihin annettavasta koulutuksesta ja neuvonnasta. Keskus myös esittelee ja tallentaa suomalaisia kansallispukuja sekä muuta perinteistä pukeutumista. 

Kangas valottaa esitelmässään Kymenlaakson käsityöperinnettä kansan- ja kansallispuvuissa. Omat kansallispukunsa on Anjalalla, Valkealalla, Jaalalla, Elimäellä, Sippolalla, Vehkalahdella, Virolahdella, Kymillä, Pyhtäällä, Suursaarella, Lavansaarella ja Seiskarilla.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Etelä-Kymenlaakson Kalevalaisten Naisten kanssa. 

Linkki live-striimiin lisätään Vellamon kotisivuille ennen tapahtuman alkua. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Vellamon YouTube-kanavalla

Jos luentoa seuraa paikan päällä, sen jälkeen voi tutustua Kymenlaakson kansanpuvuista kertovaan pienoisnäyttelyyn. Merikeskus Vellamon näyttelyihin on vapaa pääsy keskiviikkoiltaisin klo 17-20. 

 

Tietoherkku-esitelmä: Tanuja, tykkimyssyjä ja pirtanauhoja — kymenlaaksolaisia kansallispukuja. 

Keskiviikkona 11.10. klo 17 Merikeskus Vellamon auditoriossa. Tornatorintie 99, Kotka.

Facebook