Iitinseutu Kesätauko Paraati
Uutiset1.2.2024 15:30

Iitin lukiolle ja yläkoululle haetaan uutta rehtoria

Lumimarja Tirronen

Iitin lukion ja yläkoulun rehtori AriToropainen on jäämässä eläkkeelle. Toropainen on toiminut Iitin lukion rehtorina vuoden 2002 alusta ja lisäksi yläkoulun rehtorina vuoden 2014 alusta.

Uuden rehtorin hakuilmoitus on nyt julkaistu Kuntarekryssä. Hakijalta toivotaan vahvaa kokemusta erityisesti lukion johtamisesta.

Hakuilmoituksessa mainitaan uuden koulukampuksen valmistelu ja tarjotaan rehtorille mahdollisuutta osallistua rakennuksen suunnitteluun. 

Hakijoilta edellytetään muun muassa lukion johtamiskokemusta sekä henkilöstö- ja talousjohtamisosaamista. Rehtorin virkaan kelpoiselta henkilöltä edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa, opettajan kelpoisuutta ja opetushallinnon tuntemusta.

Rehtorin tehtäväkohtainen palkka on hieman yli 6 000 euroa kuukaudessa. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. 

Hakuaika päättyy 25. helmikuuta. Työ alkaa 1. elokuuta.

Iittiä markkinoidaan edelleen KymiRingillä

Hakuilmoituksessa kiinnittää huomion Iitin kunnan esittely, joka vaikuttaa vanhentuneelta.

Esittelyssä muun muassa todetaan, että "lisää vauhtia kuntaan on tuomassa rakenteilla oleva kansainvälisen tason moottoriurheilu- ja ajokoulutuskeskus KymiRing".

Sama kuvaus toistuu muissakin kunnan työpaikkojen hakuilmoituksissa Kuntarekryssä. Ainoastaan varhaiskasvatuksen opettajia haetaan päivitetyllä kuntakuvauksella.

Facebook