Iitinseutu Kesätauko Paraati
Uutiset29.12.2022 16:35

PHPELA: Muista turvallisuus ilotulitteiden käytössä

Ilotulitteiden käyttö on sallittua kahdeksan tunnin ajan.

Lumimarja Tirronen

Ilotulitteiden myyntilupa on myönnetty Päijät-Hämeessä uudenvuoden ajaksi 38 myyntipaikkaan. Rakettien ja muiden ilotulitteiden myynti on sallittua luvan saaneille 27.–31.12.2022.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos kertoo tarkastavansa kaikki ilotulitteiden myyntipaikat alueellaan. Valvonnassa kiinnitetään huomiota esimerkiksi riittäviin ohjeistuksiin, sammutusvälineisiin ja turvalliseen varastointiin.

— Ilotuliteostokset tulee tehdä ostoskierroksen lopuksi, jotta räjähteiden kanssa ei liikuta myymälässä, korostaa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen PHPELA:n tiedotteessa.

Muista suojalasit ja turvallinen paikka

— Ilotulitteiden käyttöpaikan valinnassa tulee huomioida turvallisuus. Ilotulitteet on tuettava ja suunnattava pois ihmisistä, rakennuksista ja teistä. Ilotulitteita ei tule antaa alaikäisten käyttöön, sanoo palotarkastaja Ari Holopainen:

— Suojalasien käyttöpakko koskee ilotulitteiden ampujia, ja niitä suositellaan myös katsojille.

Holopainen kehottaa lukemaan ilotulitteiden käyttöohjeet huolella ja noudattamaan turvaetäisyyksiä.

Ilotulitteiden käyttö sallittua kahdeksan tunnin ajan

Ilotulitteiden käyttö on sallittua Päijät-Hämeen kunnissa 31.12. klo 18.00 – 1.1. klo 02.00 lukuun ottamatta Lahden keskustaa. Lahden ydinkeskustassa on voimassa ilotulituskielto.

Poliisilla on oikeus langettaa sakko ilotulituskiellon rikkomisesta.

Ohjeet turvalliseen ilotulittamiseen löytyvät PHPELA:n sivuilta.

Facebook