Uutiset10.11.2023 13:00

Riskiryhmiin kuuluville rokotuksia ilman ajanvarausta keskussairaalassa

Korona- ja influenssarokotuksia saa jonottamalla Lahdessa 15.–28. marraskuuta.

Lumimarja Tirronen

Kaikki päijäthämäläiset riskiryhmiin kuuluvat saavat korona- ja influenssarokotuksia ilman ajanvarausta Päijät-Hämeen keskussairaalassa ensi keskiviikosta 15. marraskuuta lähtien.

Ajanvarauksettomat rokotukset jatkuvat kaksi viikkoa. Viimeinen rokotuspäivä on tiistaina 28. marraskuuta.  

Rokotuksia saa maanantaista perjantaihin klo 12–19.30. Keskussairaalan rokotuspisteestä ei saa pneumokokkirokotusta, vaan sitä varten on varattava aika omasta sote-keskuksesta. 

Keskussairaalan rokotuspiste sijaitsee keskussairaalan vanhassa, tilapäisessä pääaulassa. Rokotuspisteelle kuljetaan vain tämän vanhan pääaulan ovista.

Rokotuspisteelle tulee opastus Keskussairaalankadulta ja Hoitajankadulta. Lähin pysäköintialue on P3. 

Jonottamiseen kannattaa varautua 

Hyvinvointialueen tiedotteen mukaan on mahdollista, että rokotuspisteelle muodostuu jonoa. Rokotukseen tullessa kannattaakin varautua odotukseen.

Odotustilassa on istuimia, mutta juomista kannattaa varata mukaan. Maskin käyttö on varsinkin riskiryhmäläisillä edelleen hyvä tapa torjua tarttuvia tauteja. 

Jos on aiemmin varannut rokotusajan, mutta tulee ottamaan rokotuksen keskussairaalan rokotuspisteeltä, hoitaja voi paikan päällä perua ajan asiakkaan puolesta.  

Sote-keskuksissa rokotukset jatkuvat ajanvarauksella 

Sote-keskusten rokotukset jatkuvat edelleen entiseen tapaan ajanvarauksella. Sote-keskukset rokottavat vain oman alueensa väestöä.

Sote-keskuksesta saa myös pneumokokkirokotteen, jos mainitsee siitä ajanvarausjärjestelmän lisätietokohdassa erikseen.  

Rokotusaikoja on varattu kuhunkin sote-keskukseen suhteessa alueen asukasmäärään. Hyvinvointialue kehottaa asukkaita varaamaan rokotusajan omaan sote-keskukseen. Näin varmistetaan rokotusaikojen riittävyys koko alueella.  

Sähköisesti aikaa varatessa "Lisätiedot"-kenttään on kirjoitettava erikseen, mitkä rokotukset haluaa ottaa samalla ajanvarauksella. 

Rokotusajan voi varata myös puhelimitse omasta sote-keskuksesta.

Facebook