Iitinseutu Kesätauko Paraati
Uutiset2.8.2023 09:00

Sosiaalista luottoa voi nyt hakea

Mahdollisuutensa sosiaaliseen luottoon voi selvittää soittamalla sosiaalisen luototuksen puhelinpalveluun.

Lumimarja Tirronen

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella myönnetään nyt sosiaalista luottoa vähävaraisille ja pienituloisille, jotka eivät saa lainaa muualta kohtuullisin ehdoin, vaikka tarve olisi perusteltu. 

Matalakorkoisen luototuksen tarkoituksena on ehkäistä päijäthämäläisten taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista.

Luototuksessa noudatetaan sosiaalihuollon asiakasprosessia. Palvelu on keskitetty Lahden sosiaalikeskukseen. Asiakas voi asioida myös puhelimitse tai etäyhteydellä digipalveluja hyödyntäen.

Mahdollisuutensa sosiaaliseen luottoon voi selvittää soittamalla sosiaalisen luototuksen palveluun, josta varataan tarvittaessa aika sosiaaliohjaajalle. Sosiaalisen luototuksen puhelinnumero on 044 440 6446.

Päijät-Hämeeseen 380 000 euroa valtionavustusta

Yksittäiselle asiakkaalle luottoa voidaan myöntää vähintään 200 euroa ja enintään 10 000 euroa. Takaisinmaksuaika on maksimissaan kahdeksan vuotta.

Luottoa voi hakea esimerkiksi kodin hankintoihin, vuokravakuuteen, terveydenhuoltomenoihin tai velkojen vapaaehtoiseen järjestelyyn.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi kesäkuussa Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle 380 000 euroa valtionavustusta sosiaalisen luototuksen luottopääoman rahoittamista varten.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue haki tarkoitukseen 750 000 euron valtionavustusta, mutta sai siis vain noin puolet siitä.

Uusi palvelu

Sosiaalinen luototus on uusi palvelu hyvinvointialueella. Päijät-Hämeessä sosiaalista luottoa on tarjottu aiemmin vain lahtelaisille vuoteen 2019 asti.

Sosiaalisen luoton myöntämisen edellytyksenä on, että luoton saaja kykenee maksamaan kuukausittaiset lyhennykset ja korot. 

Sosiaalista luottoa ei myönnetä asiakkaalle, joka saa säännöllisesti Kelan perustoimeentulotukea.

Luottoa ei myönnetä myöskään silloin, jos on perusteltu syy olettaa, että asiakas ei suoriudu lainan takaisinmaksusta esimerkiksi elämänhallinnan haasteiden takia.

Lisätietoja täältä.

Facebook