Iitinseutu Kesätauko Paraati
Tapahtumat31.5.2023 08:00

Tunnelmaa ja panoksia Helluntairaveissa

Iitin Hevosystäväinseura järjesti perinteisen ravitapahtuman Kausalassa.

Minna Tervo

Sunnuntaina Kausalassa hymyt olivat herkässä tuulisesta säästä huolimatta. Raviradalle tullut yleisö luotti siihen, että Iitin Hevosystäväinseuran järjestämistä Helluntairaveista löytyy hyvää tunnelmaa.

Kuusankoskelta raveihin tulleet Seija ja EsaLaurikainen olivat kuulleet tapahtumasta kehuja.

— Tunnelma todellakin on oikein kiva. Kausalassa ravit ovat vain kerran vuodessa, siksi tämä on varmaan erilainen kuin moni muu tapahtuma, pohtivat ensimmäistä kertaa Helluntairaveihin osallistuneet Laurikaiset.

— On pitänyt tulla jo aikaisemmin, mutta nyt viimein tuli mieleen lähteä, kun olin aiemmin viikolla Kausalassa pyöräilemässä ja näin tapahtuman mainoksen, Esa Laurikainen kertoi.

Laurikaiset olivat ennen helluntaita käyneet raveissa 10 vuotta sitten Rovaniemellä. Elokuussa he aikovat mennä Kouvolan Kuninkuusraveihin:

— Nyt eläkkeellä on hyvin aikaa.

Vähän rahaa veikkaukseen

Helluntairavit on hyvin tuttu tapahtuma Iitin kirkonkylässä asuvalle PerttiKostamoiselle.

— Aikoinaan minulla oli osuuksia hevosista, joten seurasin silloin raveja innokkaasti. Tänään asiaan tietysti kuuluu, että pelaan hevosia pienillä panoksilla, Kostamoinen sanoi.

Hän ei hämmästy, jos radalla ei mene kaikki aina putkeen.

— Ravilinnan ravirata ei ole hevosille helpoimmasta päästä.

Sillä aikaa kun aikuiset seurasivat ponien ja hevosten vauhtia hiekkaradalla, lapset ja nuoret olivat keppareiden kanssa vauhdissa nurmikentällä omissa kilpailuluokissaan. Keppihevosten estekilpailut keräsivät iloisia osallistujia, ja esteillä riitti vauhtia.

Facebook