Uutiset17.3.2023 16:25

Veteraanimajan avantouinti- ja saunamaksuihin sekä Ravilinnan ja Vuolenkosken kuntosaleille esitetään hinnankorotuksia

Vuolenkoskella kymmenen kerran kuntosalikortin hinta nousisi 10 eurosta 25 euroon. Tällä hetkellä kertamaksu Ravilinnan kuntosalilla on 3,5 kertaa kalliimpi kuin Pohjois-Iitissä.

Lumimarja Tirronen

Iitin kunnanhallituksen kokouksessa käsiteltiin 20. helmikuuta liikuntapalveluiden taksoja. Asiaa valmistelleen hyvinvointikoordinaattori Irina Barkmanin mukaan energian hinta ja muut käyttökustannukset ovat nousseet niin merkittävästi, että käyttömaksuja pitäisi nostaa.

Barkman oli valmistellut esityksen, jossa Ravilinnan ja Vuolenkoski Areenan kuntosalikorttien sekä Veteraanimajan avantouinti- ja saunakorttien hintoja nostettaisiin reippaasti.

Ravilinnan kuntosalilla ja Veteraanimajalla viiden kerran kortti nousisi 25 eurosta 30:een, kymmenen kerran kortti 35:stä 50 euroon ja 25 kerran kortti 70 eurosta sataan euroon. Vuosikortti maksaisi jatkossa 200 euroa.

Myös opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten korttien hintoja nostettaisiin samassa suhteessa.

Barkmanin mukaan Ravilinnan kuntosalin monipuolisuus ja päivittyvä varustelu puoltavat korotusta hinnoitteluun. Iitin lähialueisiin verrattuna hinnat olisivat hänen mukaansa edelleen kilpailukykyiset.

Vuolenkoskelle suhteellisesti suurempi korotus

Vuolenkoski Areenan kuntosalin osalta ehdotetaan, että kaikki muut korttivaihtoehdot poistetaan valikoimasta paitsi vuosikortti ja 10 kerran kortti. Vuosikortin hinta nousisi 60 euroon ja 10 kerran kortin kymmenestä eurosta 25 euroon. Jälkimmäisellä yhdelle kerralle tulisi siis 2,50 euroa hintaa, kun kerta nyt maksaa euron.

Tällä hetkellä kertamaksu Ravilinnan kuntosalilla on 3,5 kertaa kalliimpi kuin Vuolenkoskella, jos käytössä on kymmenen kerran kortti. Ravilinnassa se maksaa nyt 35 euroa ja Vuolenkoskella kympin.

Muutoksen jälkeenkin yhden kerran hinta Ravilinnan kuntosalilla olisi kaksinkertainen Pohjois-Iittiin verrattuna eli viisi euroa 10 kerran kortilla.

Kunnanhallitus palautti valmisteluun

Kunnanjohtaja Jarkko Salonen aikoi esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyy uudet hinnat 1. maaliskuuta alkaen. Kokouksessa hän teki kuitenkin muutetun päätösehdotuksen, ja kunnanhallitus palautti asian uudelleen valmisteltavaksi sekä valiokuntakäsittelyyn.

Palveluvaliokunta käsittelee hinnoittelua kokouksessaan tiistaina. Hinnasto ei näytä muuttuneen valmistelussa.

Asian esittelijänä toimiva sivistystoimenjohtaja Jari von Becker toteaa palveluvaliokunnan kokouksen asialistan tekstissä, että "kuntosalin ja avantouintien hintojen nosto on tärkeää kohonneiden kustannusten vuoksi kuin myös palvelujen tulevaan kehittämiseen liittyen".

Facebook