Iitinseutu Kesätauko Paraati
Uutiset12.2.2024 20:00

VR peruu kaikki kaukoliikenteen junavuorot tiistaina turvallisuussyistä

Lumimarja Tirronen

VR peruu kaikki kaukoliikenteen junavuorot tiistaina 13. helmikuuta ratavaurioiden vuoksi. Ratavauriot huomattiin tänään maanantaina, ja niitä paikannetaan parhaillaan yhdessä Väyläviraston kanssa.

HSL:n ja VR:n lähiliikenteen vuorot ajetaan normaalisti, eli myös Kausalassa pysähtyvät Z-junat kulkevat tiistaina. VR:n tiedotteen mukaan ongelma on pystytty rajaamaan lähiliikenteen alueen ja kaluston ulkopuolelle.

Sekä VR:n että muiden toimijoiden omistamien junakalustojen pyörissä on tänään havaittu ratavaurion aiheuttamia lovia. Rataverkon ja VR:n kaluston tarkistus aloitettiin välittömästi, mutta lakko on hidastanut tilanteen selvittämistä.

Tavaraliikenne pystyy kulkemaan alemmilla nopeuksilla.

— Teemme taukoamatta töitä yhdessä Väyläviraston kanssa, jotta vika saadaan paikannettua ja liikenne turvallisesti käyntiin mahdollisimman pikaisesti, sanoo kaukoliikennejohtaja PiiaTyynilä tiedotteessa.

Väylävirasto on suunnitellut tulevalle yölle kattavasti radan tarkastuksia.

VR tiedottaa liikenteen palautumisesta tiistain aikana.

Tiistaille ostetun kaukoliikenteen junalipun voi muuttaa toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin.

Facebook