Tapahtumat30.5.2023 06:00

Vuolenkoskella laitettiin vauhtia tossuihin

Pohjois-Iitin Kiri järjesti Kevätkirmauksen.

Minna Tervo

Kevätkirmaus houkutteli Vuolenkoskelle kaikenikäisiä osallistujia lauantaina. Kaunis ja sopivan viileä kesäsää oli kirmaajille suotuisa.

Vuolenkoski Areenalla ja koululla pidetty juoksutapahtuma käynnistyi lasten sarjoilla liikuntakentällä, ja yhteisen lämmittelytuokion jälkeen matkaan lähetettiin viiden ja 10 kilometrin lenkeille osallistujat.

Perheen yhteistä aikaa

Juoksijoille puettavat numeroliivit saivat perheen pienimmät innostumaan omasta kilpailuvuorostaan. Olli-Pekka Turtiainen auttoi numeroliivin kolmivuotiaan poikansa Elielin takin päälle.

Turtiaisten perhe tuli Vuolenkoskelle Lahdesta.

— Työkaveri pyysi tulemaan mukaan tapahtumaan. Olemme viettämässä täällä aikaa koko perheen voimin, isä-Turtiainen kertoi.

Omaa vuoroaan sai vielä odotella seurue, jossa oli juoksijoita Vantaalta, Helsingistä ja Lahdesta. He kertoivat olevansa Vuolenkoskella mökkeilemässä.

— Tulimme kylän kesätorilta suoraan tänne. Hienoa, että Vuolenkoski on aktiivinen kylä järjestämään tapahtumia.

Osallistumisen iloa

Pia, Eero ja MattiJyränoja olivat ilmoittautuneet viiden kilometrin matkalle yhdessä EevaHaukilahden kanssa. Osuudelle sai osallistua rennosti ilman ajanottoa, mutta seuruetta kiinnostivat aikatulokset.

— Osallistumme ilon takia, meillä on täällä mukana myös lapsia nuoria. Tapahtuma on oikein kiva!

Liikuntatapahtumaan osallistui noin sata lasta ja aikuista. Osallistumismaksut ja kahvi- sekä ruokamyynnistä kerätyt tuotot ohjataan lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen kylällä.

Toista kertaa toteutetun Kevätkirmauksen järjestelyistä vastasi urheiluseura Pohjois-Iitin Kiri.

Facebook