Iitinseutu Kesätauko Paraati
Tapahtumat4.6.2024 15:30

Avoimet Kylät -päivää vietetään lauantaina Iitissä ja Jaalassa

Valtakunnallista kylätapahtumaa on järjestetty jo 10 vuoden ajan.

Lumimarja Tirronen

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina jo kymmenettä kertaa. Päivä kannustaa seikkailemaan kylillä ja tutustuttaa kävijöitä kylien monipuoliseen ja yhteisölliseen toimintaan.

Iitissä Avoimet Kylät -tapahtumia on kolme: KesäKausala, Vuolenkosken kesätori sekä Haaviston leikkikentän avajaiset Perheniemessä. Leikkikentän avajaiset ovat klo 12-14 Haaviston seuratalolla; tapahtumassa palvelee kahvio.

Vuolenkosken kesätori on kylän rannassa klo 10-12. KesäKausalaa vietetään Kausalan torilla samaan aikaan.

Kausalan kesänavaustapahtumassa jaetaan Iitin kunnan myöntämä ansioituneen iittiläisen tunnustuspalkinto. Luvassa on myös tunnin mittainen yhteislaulutilaisuus, jonka vetää Jari Puhakka.

Taikuri Luttinen yhdistelee taikatemppuja ja stand up -komiikkaa. Tapahtuman päättää kesähittijumppa.

Kunnan lisäksi tapahtumassa on mukana useita yhdistyksiä, kuten Jenga Team, Iitin Pallo, Kausalan Yritys, Iitin Musiikkijuhlayhdistys sekä Hahkija ry, joka järjestää kirpputorin Kausalan vanhalla meijerillä.

Myös Jaalassa kesänavaus

Jaalan kirkonkylässä vietetään Jaalan kesänavausta klo 13-15.30. Jaalan kirkonkylän kyläyhdistyksen ja Jaalan Yrittäjien yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa järjestämässä toritapahtumassa kastetaan uusi Kesäjaalalainen.

Musiikista huolehtivat KomsiiKomsaa ja Jorma Vinnikka. Jaalan Kädentaitajat järjestävät tien toisella puolella peräkonttikirppiksen ja tuunausmuotinäytöksen.

Jaalan Kotiseutusäätiön remontoimassa Veteraanitalossa on avoimet ovet klo 13-17. 

Verlassa on kyläyhdistyksen pitämä kahvio, kesätori sekä kirpputori.

Huhdasjärvellä on klo 14-20 musiikillinen kesänavaus, jossa esiintyy duo Elias Frigård ja Veera Kuisma instrumentteinaan saksofoni ja viulu.

Pilkanmaa palkitaan lauantaina

Kymenlaakson Vuoden kyläksi valittu Pilkanmaa vastaanottaa lauantaina palkintonsa Pilkanmaa Päivä -tapahtumassa, jossa on muun muassa peräkonttikirppis. Juhlallisuudet ovat puoliltapäivin. Tilaisuudessa esiintyy Wanhat Jääkärit.

Yhteensä Suomessa on lauantaina noin 600 kylätapahtumaa. Tapahtumia voi etsiä Suomen Kylien kartasta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja kyläaktiivit.

Klo 16.18: Korjattu Hahkijan myyjäiset kirpputoriksi.
Facebook