Iitinseutu Kesätauko Paraati
Tapahtumat14.7.2023 11:00

Huhdasjärven museokankaalla yleisöopastuksia

Jaalan kotiseutuyhdistys ja Kouvolan matkaoppaat järjestävät maksuttomia opastuksia kolmena lauantaina.

Lumimarja Tirronen

Jaalan kotiseutuyhdistys ja Kouvolan matkailuoppaat ry järjestävät yleisöopastuksia Huhdasjärven museokankaalla heinäkuussa. Ensimmäinen opastus on huomenna lauantaina klo 12.

Opastuksia on tarjolla myös kahtena seuraavana lauantaina samaan aikaan. Opastukset ovat maksuttomia ja kestävät tunnin.

Yleisölle luvataan kertoa muun muassa tervanpoltosta ja Jaalan prinssistä, josta kertovaa näytelmää esitetään Hartolan PVY-talolla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Entisajan koulunkäyntiä muistellaan koulumuseossa. 

Huhdasjärven museokangas on Jaalan kotiseutuyhdistyksen päätoimipaikka, ja sinne on koottu lahjoituksina saatuja vanhoja rakennuksia eri puolilta Jaalaa.

Savusauna on Sulasalmesta, luhtiaitta Paljakasta, riihi Ansalahdesta ja nuorisoseurantalo alun perin Metsäkylästä. Uutelan talo on siirretty Huhdasjärvelle Valkealan Selänpäästä.

Nähtävää myös kylätalolla

Museoalueen vieressä on Huhdasjärven kylätalo, jossa toimii kahvila-ravintola Kierivä Kuu. Talossa on myös käsityöpuoti, kirppis ja Sanni Siltasen taidenäyttely.

Huomenna lauantaina kylätalolla esiintyy yhden hengen akustinen grunge-yhtye Mourning Gloria klo 16. Sitä ennen kahvilassa soitetaan vinyylilevymusiikkia.

Pihalla voi tutustua syötävään metsäpuutarhaan, joka palkittiin Kymenlaakson Vuoden maisematekona toissa vuonna.

Huhdasjärven museokankaan opastukset 15.7., 22.7. ja 29.7. klo 12. Vapaa pääsy. Sulansalmentie 1244, Jaala.

Facebook