Perhepäivä 2024 Iitin kunta
Uutiset10.1.2023 14:30

Hyvinvointialueen järjestöavustusten haku on käynnissä

Lumimarja Tirronen

Päijät-Hämeen hyvinvointialue myöntää avustuksia yhdistysten ja järjestöjen yleishyödylliseen toimintaan, joka edistää päijäthämäläisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Järjestöavustusten haku vuodelle 2023 avautui maanantaina ja kestää tammikuun loppuun saakka.

Järjestöt voivat hakea avustusta sähköisesti hyvinvointialueen verkkosivuilla. Hyvinvointialue myöntää kumppanuusavustuksia ja yhteiskehittämisen avustuksia.

Kahdenlaisia avustuksia

Kumppanuusavustuksia voivat hakea järjestöt, jotka järjestävät hyvinvointialueen lakisääteisiä tehtäviä täydentävää toimintaa asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Avustettavan toiminnan tulee tavoittaa yhdistyksen omaa jäsenistöä laajempi kohderyhmä.

Yhteiskehittämisen avustuksia myönnetään hyvinvointisuunnitelmien kärkien mukaisten teemojen kehittämiseen yhteistyössä hyvinvointialueen sote-keskusten ja toimialojen kanssa. Päijät-Hämeen kärjet ovat osallisuus ja yhteisöllisyys, mielen hyvinvointi, arjen turvallisuus sekä päihteettömyys.

— Avustettavan toiminnan tulee lisätä yhteistyötä järjestön ja toimialan kesken. Ajatuksena on, että järjestöt tekisivät entistä enemmän yhteistyötä esimerkiksi sote-keskusten kanssa, sanoo järjestökoordinaattori Helena Haaja tiedotteessa.

Rahaa jaossa 250 000 euroa

Hyvinvointialueen tämän vuoden talousarviossa järjestöavustuksiin on korvamerkitty 250 000 euroa.

— Ensimmäinen vuosi on varmasti harjoittelua, joten opittavaa ja kehitettävää riittää, Haaja sanoo.

Hakijoiden tulee rekisteröityä valtakunnalliseen Lähellä.fi-verkkopalveluun, johon on koottu tietoa eri järjestöjen toiminnasta.

Järjestöavustuksista päättää hakemusten perusteella hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, joka kokoontuu maaliskuussa.

Facebook