Tapahtumat1.6.2024 08:00

Iitin kunta järjestää kesäkuussa kaikille avointa ryhmäliikuntaa

Ulkona liikkuessa aistit valpastuvat.

Minna Tervo

Iitin kunnan liikuntapalvelut järjestää kesäkuun aikana ulkoliikuntaa useissa ryhmissä. Osallistuminen ryhmiin on maksutonta, eikä niihin ilmoittauduta etukäteen.

Maanantaiaamuisin Ravilinnasta lähtee liikkeelle yhteiskävely, johon sisältyy lihaskuntoharjoittelua. Tiistaisin Ravilinnassa järjestetään kuntopiiriä ja HIIT-jumppaa.

— Ulkokuntopiireissä otamme yhteisen alkulämmittelyn ja lopuksi vielä nopeat venyttelyt. Kuntopiiriä tehdessä jokainen voi itse määrätä tahdin omalle tekemiselleen, kertoo liikunnanohjaaja Henniina Hulkko.

Kausalan torilta lähtee liikkeelle kävelyryhmä keskiviikkoaamuisin. Ryhmä päättää yhdessä kävelyreitistä ja valitsee kierrokselle jonkin tehtävän, esimerkiksi puheenaiheen.

Myös tasapainoharjoittelua

Torstaisin liikkujat kokoontuvat jälleen kuntopiiriin joko Ravilinnaan tai Veteraanimajalle. Ohjelmaan sisältyy tasapainoharjoittelua.

— Harvoin pysähdymme tietoisesti keskittymään tasapainoon ja sen kehittämiseen. Kuntopiirissä mietimme ja huollamme myös tätä puolta, Hulkko valottaa.

Kesäkuun kahtena viimeisenä viikkona kunnan liikuntapalvelut järjestää vesijumppaa Veteraanimajan rannassa. Ryhmät kokoontuvat tiistaisin ja torstaisin.

Ulkoliikuntaryhmiin tulijoita Hulkko neuvoo valmistautumaan säänmukaisella tavalla. Sopiva vaatetus, juomapullo ja auringonpaisteelta suojautuminen kuuluvat osaksi ulkoilua.

Ulkokuntopiiri ympäri vuoden 

Ulkokuntopiirin kokoontumiset kuuluvat liikuntapalvelujen ohjelmaan ympäri vuoden.

— Olemme jumpanneet helteillä, paukkupakkasilla, kaatosateissa sekä niin tuulisina päivinä, että ohjelappusia ja urheiluvälineitä on juostu pitkin pihaa kiinni, Hulkko kertoo.

— Sadepäivinä olemme tosin välillä jumpanneet Ravilinnan hiekkakentän eli Saharan vieressä olevan katoksen alla suojassa. Ulkokuntopiiriin on aina ollut tulijoita, oli keli mikä tahansa.

Henniina Hulkon mukaan ulkona liikkuessa aistit valpastuvat verrattuna liikuntaan sisätiloissa.

— Ulkona olemme avoimempia kuulemaan toisia sekä ympäristöä. Koemme ympäröivän sään vaihtelut, näemme muutokset luonnossa ja tunnemme erilaiset pinnat jalkojemme alla.

Facebook