Perhepäivä 2024 Iitin kunta
Tapahtumat9.3.2023 15:15

Iitin kurpitsakisa käynnistyy jälleen

Kisaan tulee ilmoittautua 15. huhtikuuta mennessä.

Lumimarja Tirronen

Jo perinteiseksi muodostunut Iitin kurpitsakisa käynnistyy jälleen. Kasvatuskilpailu järjestetään nyt viidettä vuotta peräkkäin. Maarit Eerolan järjestämä kisa on avoin kaikille iittiläisille.

Varsinaisia sarjoja on kolme: jättikurpitsa (Atlantic Giant -lajikkeet), peltokurpitsa ja kesäkurpitsa. Lisäksi kisassa on oma bonussarja palsternakalle.

Jokainen osanottaja saa kisaa varten jättiläiskurpitsan, jättipeltokurpitsan sekä palsternakan siemenet. Myös omavalintaisista siemenistä kasvatetuilla kasveilla voi osallistua kilpailuun.

Voittajat ratkeavat syksyllä

Syyskuussa järjestetään yhteinen punnitustapahtuma. Kunkin sarjan voittaa painavin tuotos. Kovin suuret tai ylikypsät jättiläiskurpitsat voidaan punnita myös omatoimisesti etukäteen.

Jättiläiskurpitsan Suomen ennätystä pitää hallussaan 716-kiloinen yksilö ja peltokurpitsan 58,9-kiloinen, kertoo Maarit Eerola.

Suomen suurin kesäkurpitsa on painanut 7,7 kiloa ja palsternakka 2,94 kiloa.

Ilmoittautumiset viimeistään 15. huhtikuuta

Kisaan tulee ilmoittautua 15. huhtikuuta mennessä Maarit Eerolalle puhelinnumeroon 050 3369218.

Kurpitsankasvattajia varten on perustettu WhatsApp-ryhmä, jossa voi kysellä neuvoja ja vaihtaa kuulumisia kauden aikana. Ryhmään liittyminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

Facebook