Iitinseutu Kesätauko Paraati
Uutiset4.12.2023 16:30

Iitinseutu ei ilmesty heinäkuussa 2024

Kustannuspaineesta huolimatta tilaushinnat ja paperilehden ilmoitushinnat pystytään pitämään ennallaan.

Lumimarja Tirronen

Iitinseudun ilmestymisessä on tauko ensi vuoden heinäkuussa. Lehti ei ilmesty paperisena eikä verkossa viikoilla 27, 28, 29 ja 30. Lehden vakituinen henkilökunta pitää vuosilomansa tuona aikana.

Lehti ei ilmesty myöskään vuoden 2024 jouluviikolla 52, jolloin henkilökunta pitää talvilomansa.

Iitinseudulla on kaksi kokoaikaista työntekijää: päätoimittaja ja konttoripäällikkö. Lisäksi on yksi osa-aikainen työntekijä.

Taukoon kaksi syytä 

Iitin Lehti Oy:n hallitus päätyi tähän ratkaisuun kahdesta syystä.

Viime kevät osoitti, että taittotaitoisia sijaisia on hankalaa löytää. Rekrytointiprosessi ja kesätyöntekijän perehdytys vievät aikaa, eikä järjestely välttämättä takaa sitä, että lakisääteisten lomien pitäminen onnistuu.

Kesätauon ansiosta sijaistajaa ei tarvitse palkata ensi vuonna ollenkaan.

Kustannusten kasvu on ollut tänä vuonna huomattavaa, ja vuoden 2024 alusta Posti nostaa jälleen reippaasti jakelun hintoja: keskimäärin kahdeksan prosenttia. Tästä syystä paine tilaus- ja ilmoitushintojen nostamiseen on kova.

Pitämällä ilmestymistauon heinäkuussa pystymme kuitenkin säilyttämään tilaushinnat ja paperilehden ilmoitushinnat ennallaan. Säästöä syntyy paino- ja jakelukustannuksista sekä siitä, ettei kesätyöntekijää tarvitse palkata.

Ainoastaan irtonumeron hinta nousee 2,90 euroon, ja verkkolehden ilmoitushintoihin tulee maltilliset korotukset 1.1.2024 alkaen.

Verkkolehden yhden kuukauden tutustumisjakso ei ole tilattavissa kesä-heinäkuussa 2024.

Facebook