Sydänliitto
Uutiset25.1.2024 13:40

PAU julisti kaksipäiväisen lakon postialalle

Toteutuessaan lakko vaikuttaa myös Iitinseudun jakeluun.

Lumimarja Tirronen

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU jätti tänään ilmoituksen postialaa koskevasta poliittisesta lakosta. Kaksipäiväinen lakko järjestetään ensi viikolla 1.-2. helmikuuta eli samaan aikaan muiden ammattiliittojen lakkojen kanssa. 

PAU:n mukaan lakko koskee kaikkia viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen mukaisia työtehtäviä Posti Group Oyj:n yhtiöissä. Lisäksi lakko koskee Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen mukaisia työtehtäviä.

Työnseisaus koskee myös yrityksissä alihankintana ja vuokratyönä tehtäviä töitä.

Lakkoon osallistuvat eivät tee työvuoroja, jotka alkavat aikavälillä 1. helmikuuta klo 00.00 ja 2. helmikuuta klo 18.00.

Lakon piiriin kuuluu noin 10 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Lakon ulkopuolelle on rajattu terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työt.

Vaikuttaa myös Iitinseudun jakeluun

Iitinseudun seuraava paperilehti ilmestyy torstaina 1. helmikuuta. Toteutuessaan lakko vaikuttaa lehden jakeluun.

Varhaisjakelu oli rajattu PAU:n edellisen työnseisauksen ulkopuolelle. Silloin Iitinseutu jaettiin ajallaan varhaisjakelualueella, mutta lehtensä päiväpostin mukana saavat jäivät ilman lehteä sen ilmestymispäivänä.

Nyt lakko kestää kaksi päivää, eli postia ei luultavasti jaeta myöskään perjantaina.

Kaikki Iitinseudun tilaajat pääsevät lukemaan lehden verkossa. Sitä varten on luotava kirjautumistunnukset. Niitä varten tarvitaan sähköpostiosoite sekä tilausnumero, joka löytyy laskusta. Sen voi myös kysyä asiakaspalvelustamme.

Asiakaspalvelumme neuvoo tarvittaessa tunnusten luomisessa.

Facebook