Perhepäivä 2024 Iitin kunta
Kulttuuri15.5.2023 11:00

Olli Ahvenlahti: "Lintujen ilmaiskonsertit ovat ihaninta Suomen kesässä"

Olli Ahvenlahti konsertoi Verlan tehdasmuseossa 14. kesäkuuta yhdessä näyttelijä-laulaja Tapio Liinojan kanssa.

Laura Mikkola

Tapasin tänä kesänä Verlassa konsertoivan pianisti, säveltäjä ja kapellimestari Olli Ahvenlahden Haukilahdessa. Kysyin hänen tunnelmiaan ja odotuksiaan Iitin Musiikkijuhlista.

— Iitti on minulle tuttua seutua. Konsertoin 1980-luvun lopulla Hiidenvuorella Vesa-Matti Loirin kanssa; se oli ikimuistoinen konsertti! On upeaa, että nykyinen naapurini Laura pyysi minua esiintymään tänä kesänä Iitin musiikkijuhlille.

Stadin kundi

Olli Ahvenlahti tuntee olevansa Stadin kundi. Hänen ensimmäinen osoitteensa Helsingin Kalliossa oli legendaarinen Kolmas Linja.

Pianotunnit alkoivat 1. syyskuuta 1956. 12-vuotiaana Olli pääsi Sibelius-Akatemian nuorikoulutukseen opiskelemaan pianonsoittoa, säveltapailua, improvisaatiota ja myöhemmin kirkkomusiikkia.

Ahvenlahti on tehnyt lukemattomia sovituksia viihdemaailman tunnetuista sävellyksistä. Hän oli seitsemän vuoden ajan UMO Jazz Orchestran pianistina ja toimi myös Yleisradion pääkapellimestarina.

Lisäksi Ahvenlahti muistetaan Suomen esitysten kapellimestarina Eurovision laulukilpailuissa.

Verlassa kesäkuussa

Verlan tehdasmuseossa Olli Ahvenlahti konsertoi 14. kesäkuuta yhdessä näyttelijä-laulaja Tapio Liinojan kanssa. He ovat koostaneet upean kokonaisuuden heille läheisistä ja tärkeistä lauluista.

Entä mikä Ollin mielestä on ihaninta Suomen kesässä?

— Valo, vehreys ja lintujen ilmaiskonsertit aamulla ja myöhään illalla.

Facebook