Tapahtumat1.9.2024 07:00

Kurpitsakisassa punnitaan tänä vuonna myös perunat

Kurpitsoja on myynnissä pihalla tapahtuman ajan.

Veli-Pekka Kelloniemi

Iitin vuotuisen Kurpitsakisan punnitustapahtuma järjestetään lauantaina 21. syyskuuta kello 13 alkaen Kausalassa Kulman Elintarvikkeen piha-alueella.

Kisa on avoin kaikille iittiläisille. Myös ne, jotka eivät keväällä ilmoittautuneet mukaan, ovat tervetulleita isoksi kasvaneine kurpitsoineen ja perunoineen punnitukseen.

Kasvattaja voi osallistua halutessaan jokaiseen sarjaan, yksi kasvis per sarja. Jokaisen sarjan voittaja, eli painavimman kasviksen omistaja, palkitaan.

Kisassa on kolme sarjaa kurpitsoille: jättikurpitsa (Atlantic Giant -lajikkeet), peltokurpitsa ja kesäkurpitsa. Kisassa on ensimmäistä kertaa mukana bonussarja perunoille.

Kisakasvisten tulee olla hyväkuntoisia. Jos kilpailijan kurpitsa on liian suuri tai muodoltaan sellainen, ettei vaaka sille painoa pysty antamaan, se pilkotaan punnitusta varten paloiksi, jotta sille saadaan tulos.

Jos haluaa hätyytellä Suomen ennätystä, niin jättiläiskurpitsalla pitää olla painoa yli 716 kilogrammaa, peltokurpitsalla 63,9 kilogrammaa, kesäkurpitsalla 7,7 kilogrammaa ja perunalla 2,7 kilogrammaa.

Yleisö on tervetullut koko perheen voimin paikalle. Kurpitsoja on myynnissä pihalla tapahtuman ajan.

Facebook