Perhepäivä 2024 Iitin kunta
Uutiset22.3.2023 05:00

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

Iitinseudun vaaliaiheiset jutut ovat nyt myös muiden kuin lehden tilaajien vapaasti luettavissa.

Lumimarja Tirronen

Eduskuntavaalien ennakkoäänestysaika alkaa tänään keskiviikkona 22. maaliskuuta ja jatkuu ensi viikon tiistai-iltaan. Ulkomailla ennakkoäänestysaika kestää keskiviikosta lauantaihin.

Iitin kunnassa ennakkoäänestyspaikkana toimii uudempi kunnantalo Kausalan keskustassa. Tällä viikolla äänestämässä voi käydä keskiviikosta perjantaihin klo 9-18 ja viikonloppuna klo 10-13 molempina päivinä.

Ensi viikon maanantaina kunnantalon ennakkoäänestyspaikka on avoinna klo 9-20 ja tiistaina 9-18.

Kylillä voi äänestää ennakkoon viikonloppuna

Kirjastoauto muuttuu liikkuvaksi ennakkoäänestyspaikaksi viikonloppuna. Lauantaina 25. maaliskuuta auto pysähtyy ensin tunniksi Ehtookodille Kausalaan ja jatkaa siitä Vuolenkoskelle, Lyöttilään ja Iitin kirkonkylälle.

Kierros starttaa aamuyhdeksältä ja päättyy hieman ennen neljää. Auto viipyy jokaisessa äänestyspaikassa tunnin.

Sunnuntain kierros alkaa Perheniemestä klo 9.30 ja jatkuu Hiisiön kautta Säyhteelle ja lopuksi Mankalaan.

Henkilöllisyystodistus mukaan

Ennakkoäänestykseen pitää ottaa mukaan henkilöllisyystodistus. Sen sijaan postitse tullutta äänioikeusilmoitusta ei tarvitse ottaa mukaan äänestyspaikalle.

Henkilöllisyyden voi todistaa esimerkiksi poliisin myöntämällä henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.

Jos äänioikeutetulla ei ole kuvallista henkilöllisyystodistusta, hän voi saada poliisilaitokselta maksutta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Sen saamiseksi tarvitaan kaksi passikuvaa, jotka saavat olla korkeintaan kuusi kuukautta vanhoja.

Iitinseudun vaaliaiheiset jutut vapaasti luettavissa

Iitinseutu on käynyt viime viikkoina Kausalassa pidetyissä vaalitilaisuuksissa kuulostelemassa ehdokkaiden ja äänestäjien mietteitä vaalien alla. Tilaisuudet olemme bonganneet Iitinseudussa julkaistuista ilmoituksista.

Nämä artikkelit ovat nyt kaikkien vapaasti ja maksutta luettavissa.

Perussuomalaisten toriteltalla kävimme lauantaina 18. helmikuuta, keskustan vaalikahvilassa sunnuntaina 19. helmikuuta ja kokoomuksen sekä SDP:n markkinakojuilla tiistaina 7. maaliskuuta.

Vihreiden keskustelutilaisuuden piti olla 10. maaliskuuta, mutta se peruuntui sairastumisen takia. Muilla puolueilla ei ole ollut Kausalassa vaalitilaisuuksia tai ainakaan niistä ei ole ilmoitettu paikallislehdessä.

Iitinseudun paperilehdessä artikkelit julkaistaan kahdessa erässä: torstaina 23. maaliskuuta ja torstaina 30. maaliskuuta.

Facebook