Uutiset3.1.2024 09:00

Verkkolehden vuoden 2023 luetuimmat

Tulipalot, onnettomuudet ja yritysuutiset kiinnostivat Iitinseudun lukijoita.

Lumimarja Tirronen

Iitinseudun verkkolehdessä julkaistiin vuoden 2023 aikana yli 1 500 artikkelia. 

Aiheiden lisäksi juttujen klikkausmääriin vaikuttivat esimerkiksi some-jaot ja se, olivatko jutut maksumuurin takana vai vapaasti luettavissa.

Viime vuoden ylivoimaisesti luetuin juttu verkossa oli Keskellä Kausalaa palaa talo, jossa kerrottiin Eerolantiellä sattuneesta omakotitalon tulipalosta. Juttu on klikattu auki yli 6 200 kertaa.

Tulipalosta myöhemmin samana päivänä tehty lyhyt jatkojuttu Palon syttymissyy saattoi olla munkkirasva oli vuoden neljänneksi luetuin juttu.

Neljä kuukautta tulipalon jälkeen haastattelimme palaneen talon asukkaita. Jutussa "Koirien kohtalo valvottaa" kerrottiin järkyttävästä tapahtumasta ja sitä seuranneista vaiheista, mutta luotiin myös katsaus asukkaiden valoisammalta näyttävään tulevaisuuteen. 

Toinenkin tuhoisa omakotitalopalo

Verkkolehden toiseksi klikatuin juttu oli onnettomuusuutinen Rekka ja henkilöauto ovat törmänneet valtatiellä 12. Kolmanneksi eniten lukijoita kiinnosti viime vuonnaVuolenkosken kyläkaupan kauppiaan vaihtuminen.

Viidentenä vuoden luetuimpien listalla on uutinen Hannu Suhosen kuolemasta. Kuudentena on Törkeä rattijuopumus Kausalassa

Seitsemänneksi luetuin juttu oli Kausalan Urheilu- ja Koneliike sulkee ovensa tänä keväänä, jossa yrittäjä Juuso Rämä kertoi keskittyvänsä jatkossa Kouvolan Pyöräpajan kehittämiseen.

Kahdeksantena on jälleen tulipalouutinen: Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Hiisiössä.

Yhdeksänneksi luetuin juttu oli "Katiska on kiva mennä kokemaan". Jutussa Ossi Varpenius esitteli linja-autoaseman rakennukseen remontoimaansa ravintolaa.

Kymmenenneksi klikatuimpien listalla ylsi hieman yllättäen uutinen syöksyvirtauksen aiheuttamista tuhoista Jaalan Karijärvellä. Myöhemmin haastattelimme myrskybongari Markku Siljamaa paikan päällä; hän kertoi Jaalan syöksyvirtauksen olleen yksi kesän voimakkaimmista koko maassa.

Kulttuuria ja urheilua

Klikatuimpien listan sijalle 11 ylsi Kesälehdessä julkaistu Rockia, klassista ja räppiä Iitin kesässä, jossa esiteltiin kesän musiikkitarjontaa Iitissä ja lähialueilla. Kooste oli samalla vuoden luetuin kulttuurijuttu. 

Vuoden 2023 toiseksi luetuin kulttuurijuttu oli niin ikään Kesälehdessä julkaistu Turvallisuusalan yrittäjä käsikirjoitti kauhuelokuvan, joka on tälläkin hetkellä viikon kymmenen luetuimman jutun joukossa. Artikkelissa ohjaaja-käsikirjoittaja Keke Soikkeli kertoo Tuomion saari -elokuvansa taustoista.

Kolmanneksi luetuin kulttuurijuttu verkossa oli Hot Stuff veti tuvan täyteen Rehtorissa.

Urheilun puolella luetuin juttu oli Iittiläinen Ensio Lehto palkittiin Urheilugaalassa Vuoden taustavaikuttajana.

Toiseksi eniten urheilun puolella kiinnosti ravien peruuntumisesta kertonut Rauli Ala-Karvian"Koko päivä reissussa turhan takia" ja kolmanneksi eniten Henri HaapaniemenKyljysten sarjapelit käynnistyvät kotiottelulla tulevana lauantaina.

Kuntauutisointi kiinnosti vaihtelevasti

Iitin kuntaa koskevista jutuista luetuin oli Veteraanimajan avantouinti- ja saunamaksuihin sekä Ravilinnan ja Vuolenkosken kuntosaleille esitetään hinnankorotuksia, joka oli vapaasti luettavissa.

Vuoden toiseksi luetuin kuntauutinen oli Kunnan kirjasto- ja kulttuuripäällikkö irtisanoutui ja kolmanneksi luetuinHeinlahden yleinen uimaranta on valmistunut.

Hyvinvointialuetta koskevista uutisista luetuin oli Iitistä lakkautetaan yhden ensihoitajan yöyksikkö kokonaan. Seurakuntaan liittyvistä jutuista korkeimmalle ylsiKirkonkylän seurakuntatalon myyntitoimet käynnistetään.

Aamukahvilla-sarjassa luetuin oli Iitin kunnassa yli 17 vuotta nuorisotyöntekijänä työskennelleen Tanja Lehtimäen pitkä haastattelu "Jokainen kohtaaminen jättää jäljen tai antaa opetuksen"

Yleisönosastokirjoituksista ylivoimaisesti luetuin oli Erkki SankarinIitti – maalaiskunta kahden todellisuuden välissä.

Facebook